National godskoersel for fremmed regning i varebil

Fra den 1. juli 2019 stilles der nye krav til vognmænd og chauffører, som transporterer gods for fremmed regning i varebil. Kravet gælder, hvis godset har en samlet vægt på mere end 11 kg pr. stykgods, og hvis varebilen eller vogntoget (varebil med anhænger) har en tilladt totalvægt over 2.000 kg og til og med 3.500 kg.

Krav til varebilsvognmænd

Varebilsvognmænd, der transporterer gods for fremmed regning, skal bl.a. have en uddannelse som varebilsvognmand og en varebilstilladelse. Bemærk: eksisterende vognmænd har mulighed for at blive fritaget fra uddannelse.

Krav til varebilschauffører

Varebilschauffører, som kører med gods for fremmed regning i varebil, skal have en uddannelse som varebilschauffør og et varebilschaufføruddannelsesbevis. Bemærk: hvis du allerede har et blåt chaufføruddannelsesbevis (CUB) påført kørekortkategori C (lastbil), skal du ikke fortage dig mere i forhold til de nye regler

Godkendte uddannelsescentre

Færdselsstyrelsen godkender udbydere af varebilsvognmandsuddannelse og varebilschaufføruddannelse. Her finder du en liste over godkendte uddannelsesudbydere.